Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elismerés és vastapsos siker a Tavaszi Fesztiválon!

2009.04.01

2009. március 28.-án délután rendezték meg Kaposváron a Tavaszi Fesztivál keretében a Nemzetiségi Estet. A négy kisebbségi önkormányzat (horvát, német, lengyel, cigány) meghívott előadói adtak a népes közönségnek hangulatos műsort.

Az est kiemelt vendége volt horvát részről Ljiljana Pancirov főkonzulasszony Pécsről, továbbá Vesna Njikos Pečkaj és Katja Bakija konzuli referensek.

Idén első alkalommal kerültek átadásra oklevelek, melyet a kisebbségi önkormányzatok adhatnak a város nevében a kisebbség érdekében kifejtett munka elismeréséül.

A Kaposvári Horvát Kisebbségi Önkormányzattól ezt az elismerést Kovács Márk az Országos Magyar – Horvát Baráti Társaság elnöke, az önkormányzat leköszönő elnök kapta. Az oklevelet Csúcs Tibor, a Kaposvári Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke adta át. Még szót kérve egy emlékplakettet is átnyújtott a kisebbségi önkormányzat nevében, külön, kiemelten is megköszönve az elmúlt 6 és fél évben végzett munkát.

A horvát kisebbségi önkormányzat meghívására a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület adott műsort. A kórusból, tamburazenekarból és tánccsoportból álló társaság sikere vastapssal volt mérhető.

A vendégek számára fogadással, a szereplőknek vacsorával ért véget az est. Sikere reméljük, a következő években is töretlen marad.

 

Kovács Karolina

 

A mappában található képek előnézete Tavaszi Fesztivál - Nemzetiségi Est